torstai 26. toukokuuta 2016

Paluun jälkeen


Moikka, hetki on taas vierähtänyt ja nyt kirjoitankin tätä postausta koti-Suomesta. Ennen paluuta reissasin parissa aivan ihanassa kohteessa ja sain vielä ystävän käymään viime metreillä! Viimeiset päivät vietin ystäväni Marian luona, sillä oma kämppä meni jo seuraavalle asukkaalle. Seuraava muutto onkin jo sitten Helsinkiin ensi viikon maanantaina, joten kuukauden sisään on mahtunut kämpästä toiseen muutto, maasta toiseen muutto ja vielä kaupingista toiseen muuttaminen! Pakkaamisen voi siis luokitella jo ei niin rakkaaksi harrastukseksi.

Paluu Suomeen on ollut suurempi shokki kuin tammikuinen Pariisiin lähtö. Lähtöä itkettiin Pariisin päässä jo kauan ennen varsinaista lähtöpäivää ja monet hyvästit olivat vaikeita. Vitkastelin lentojen ostamisessakin viime hetkille asti :D. Nyt kaksi viikkoa kotona olleena alan taas tottua Suomen meininkiin ja onhan täällä myös ihan mukava olla.


Luonnollisesti minulta on paluun jälkeen kyselty että millainen se Pariisi sitten on. Neljässä kuukaudessa ehtii nähdä vain pienen siivun tästä valtavasta kaupungista, mutta voin jo sen perusteella sanoa Pariisin olevan monella tavalla erilainen kuin esimerkiksi lähtökaupunkini Jyväskylä. Ensimmäisissä postauksissani kerroin muutamia havaintoja Pariisista ja pariisilaisista, nyt hieman kauemmin havainnoinneena olen löytänyt paljon uusia seikkoja tästä kaupungista.

Tässä muutama havainto:

- Elämästä nautitaan. Pariisilainen on aina kiireessä, mutta ei turhaan rehki. Työpäivän jälkeen ei lähdetä hikoilemaan salille vaan istahdetaan ystävien kanssa ravintolaan hyvän ruuan, viinin ja juuston äärelle. Viinin juomisen voi toki aloittaa jo lounasaikaan, sillä ruokajuomaahan se on.. Kaloreita ei lasketa, mutta metron portaat ja ketjupolttaminen pitävät pariisilaiset hoikkana.

- Kodin merkitys on pieni. Ihmiset asuvat ahtaasti, sillä koti on vain lepäämispaikka. Itsekin selvisin paremmin kuin hyvin 10 neliössäni, sillä astuin ovesta ulos 9 aikaan aamulla ja palasin usein noin 14 tuntia myöhemmin.

- Pienien kotien pienet keittiöt eivät innosta kokkaamaan, eikä se myöskään sovi pariisilaiseen elämäntyyliin. Suurin osa ruuasta syödään ulkona tai haetaan mukaan. Pariisi on pullollaan kotiinkuljetusfirmoja ja melkein jokaisesta ravintolasta voi tilata ruuat myös kotiovelle.

Aivan ihana vegepaikka Le Tricycle. 

- Kodit voivat olla monta sataa vuotta vanhoissa rakennuksissa, joten avainten lisäksi saat tusinan kikka kolmosia, joilla lukot, hanat, pesukoneet ja internet toimivat. Putkiremontille ei taida ranskaksi olla edes käännöstä, joten ilmastointiteipillä korjatut putket on ihan ok. :D

- Asiakas ei ole oikeassa.

- Pariisissa on oikeasti alueita, joihin ei kannata mennä varsinkaan ilta-aikaan. Valtavassa kaupungissa keskittymät ovat paljon isompia ja alueiden välinen ero voi olla suuri.

- Voit pukea päälle ihan mitä vaan. Paitsi juoksuhousut.

- Mielenosoittaminen ja valittaminen on hyväksyttyä ja Pariisista löytääkin joka päivä pienemmän tai suuremman mielenosoituksen. Kun suomalaiset jupisevat päätöksistä kotona, pariisilainen on jo ulkona kylttien kanssa huutamassa.

- Aito pariisilainen ei pidä Pariisista, mutta ei voisi kuvitella asuvansa missään muualla.


Itse rakastuin Pariisiin ihan täysillä. Kesällä olisi tarkoitus käydä lievittämässä ikävää, mutta ollaan nyt hetki Suomessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti