lauantai 9. tammikuuta 2016

Alkuhuumaa

Täällä sitä nyt ollaan, maailman kauneimmassa kaupungissa. Matka Vaasasta Pariisiin oli hieman katastrofaalinen rikkinäisine busseineen ja myöhässä olevine lentoineen. Kaikki kuitenkin unohtui sillä sekunnilla kun taksin ikkunassa vilahti Eiffel-tornin huippu ja ymmärsin missä olen.

Asunto löytyi helposti ja pienten unien jälkeen lähdin heti ranskalaisittain viinille. Olin järkännyt homman siis airbnb:n kautta, kannattaa matkalle lähtiessä katsastaa mitä aktiviteettia matkakohteesta löytyy! Kävimme hyvin nuorella ja kansainvälisellä porukalla muutamassa eri paikassa. Ensimmäisessä paikassa joimme pari pulloa ranskalaista punaviiniä ranskalaisten juustojen ja patonkien kera. Poistuimme crépejen kautta opiskelijapubiin, siitä karaokebaariin (kyllä, lauloin, onneksi en yksin..) ja loppuillasta päädyimme tanssimaan.

Viimeiset metrot kulkevat kahden aikaan yöllä, joten lähdin kotiin hyvissä ajoin yhden jälkeen. Metroilla kulkeminen Pariisissa on todella yllättänyt minut helppoudellaan. Metrokartat ovat todella selkeät, kuten myös asemien taulut, joten aikaa ei ole kulunut eksymiseen.
Näyttää paljon vaikeammalta!

Tänään päivällä jätin metron ja kävelin asuntonäyttöön. Reitti kulki läpi yhden Pariisin punaisten lyhtyjen alueista, jossa esimerkiksi Moulan Rouge sijaitsee. Päivällä tosin meno taitaa olla hieman eri kuin öisin.. :D Asunto oli parempi kuin osasin odottaa ja sainkin avaimet käteen saman tien. Huomenna onkin luvassa tavaroiden raahaamista, jee..!

Näkymä tulevan kodin ikkunasta

Kaikissa ranskalaisissa elokuvissa ihmiset kulkevat patonki kainalossa pitkin katuja ja sama näyttää tapahtuvan ihan tosielämässäkin. Päätin sitten kotimatkalla poiketa kaupassa hakemassa patongin itselleni, ihan vaan sen takia että ollaan Ranskassa. 200 metrin matkalla kaupasta asunnolle ehdin saada turistin kysymään minulta reittiohjeita. Patonki toimii siis hyvänä rekvisiittana! Ja olihan se hyvää, loppui jo.. :D

Kaiken kaikkiaan Pariisiin kotiutuminen on tapahtunut niin hyvin kuin se 1,5 vuorokaudessa voi. Ranskaksi asioiminen on joka kerta helpompaa ja kulkeminen vaivattomampaa. Nyt täytyy enää odottaa että se "pääasia", eli koulu, alkaa!

6 kommenttia:

  1. Hih, ihan upeen kuuloista sielä <3 Kyllä mä olsin myös yhden patongin napannut kainaloon :D <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on kyllä ihan upeaa! Ranskalainen patonki on kyllä aivan liian hyvää, tuhoisa yhdistelmä loputtomien juustohyllyjen kanssa! :D

      Poista
  2. Kuullostaa kuin olisit ollut sielä jo kauemminkin :D Mä en varmasti olis uskaltanut yöllä metroon (tai edes lähteä Pariisiin yksin). Rohkea olet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu kyllä että täällä olisi ollut kauemmin! Yöllä metrossa kaikki olivat baarista tulevia nuoria, joten ei tarvinnut jännittää :D

      Poista
  3. Osasitko neuvoa ne turistit perille? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti en, se olisi kyllä kruunannut kaiken jos olisin osannut! :D

      Poista