sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Arjen luksusta

Vihdoin se on täällä. Netti. Sain siis eilen asuntooni kauan kaivatun internetin pitkän säädön jälkeen. Mäkkärissä istuminen ei ole houkutellut viime aikoina, joten bloginkin kirjoittelu on jäänyt vähemmälle. Ennen itsestään selvyytenä pitämäni asia on nyt kyllä täyttä luksusta!

Elämä Pariisissa on alkanut sujua hyvin. Koulu on saatu käyntiin ja olen saanut ympärilleni ihania ihmisiä. Koulussa istumisen määrä on onneksi aika pieni, joten kaupungin tutkimiseen jää paljon aikaa. Jokaista kurssia on vain kaksi luentoa putkeen (=3 tuntia) viikossa, joten tällä hetkellä istumista on vain 15 tuntia viikossa. Luentojen ajakohdat ovat erilaiset kuin Suomessa, sillä esimerkiksi tiistaisin ranskanluennot sijoittuvat ajalle 17.15-20.30. Viikonloppu alkaa kuitenkin torstaina jo kello 17 <3. Myös opiskelu poikkeaa Suomen mallista, ainakin verrattuna yliopisto-opiskeluun. Luennot ovat osallistujamäärältään paljon pienempiä ja opetus on käytännössä keskustelua opiskelijoiden kanssa. Kalvosulkeisista ei ole siis tietoakaan.

Vapaa-aikaa on paljon ja ohjelmana on ollut pääasiassa juhliminen, shoppailu ja kahvittelu ihanissa kahviloissa, joita Pariisi on pullollaan. To do -listalla on vielä salikortin hankkiminen. Fitness-buumi ei ole vielä löytänyt Ranskaa, joten kuntosalit ovat kalliita mutta silti aika vaatimattomia. Viime keskiviikkona googlalilin kuntosaleja lähettyviltäni, pakkasin treenikamat ja lähdin metsästämään itselleni punttisalia. Reissu olikin hieman erilainen kuin odotin.

Galeries Lafayette, shoppailutaivas <3

Ensimmäinen kuntosali oli kilometrin kävelymatkan päässä asunnoltani, kartasta katsottuna pohjoiseen päin. En ollut ottanut huomioon, että kyseinen alue on osa Pariisin pikku-Afrikkaa. Kuten joka paikassa, on pikku-Afrikassakin hyvät ja huonot alueensa, tämä sali taisi selkeästi olla sillä huonommalla alueella. Löysin kuntosalin oven, mutta en uskaltanut mennä sisälle ja kiiruhdin lähimmälle metrolle.

Toinen löytämäni paikka oli suunnilleen saman matkan päässä kotoani, mutta aivan eri suunnassa. Pääsin metrolla näppärästi lähelle määränpäätäni. Google maps ohjasi minut kuitenkin hyvin hämärälle kujalle, pienimuotoiselle punaisten lyhtyjen alueelle. Kuntosalit siis taitavat täällä Pariisissa viedä vain pahoille teille.. :D

Kaiken kruunasi kotimatka, joka ei myöskään mennyt kovin putkeen. Ranskassa juuri mikään ei toimi niin kuin pitäisi ja tällä kertaa metrolinja 7 (ainut linja, jolla pääsen kotiin fiksusti) oli jostain syystä epäkunnossa. Kuulutuksissa vakuutettiin, että metro tulee 15 minuutin päästä. Tosin jokaisen 15 minuutin jälkeen kuulutus tuli uudelleen, joten lopulta tilasin itselleni Uberin. Uber toimii Pariisissa hyvin ja on niin edullinen verrattuna normaaliin taksiin, että sitä voi täysin huoletta käyttää enemmänkin. Tosin viime aikoina Pariisissa on ollut paljon mielenosoituksia juurikin Uberin takia, taksit kun menettävät asiakkaansa. Itse liputan Uberin puolesta :D

Ehkäpä ensi viikolla tuuri kuntosalien suhteen on parempi, siihen asti pidän kuntoani yllä Pariisin rappusilla. Ja niitähän riittää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti