lauantai 13. helmikuuta 2016

Chiliä mä metsästän..

Taas on vierähtänyt melkein pari viikkoa Pariisissa. Aika täällä kuluu kuin siivillä, jostain syystä on aina viikonloppu.. :D Tällä viikolla viikonloppu alkoi jo keskiviikkona kello 13, en valita. Ohjelmassa on ollut ihanaa ruuanlaittoa suomalaisen ystäväni Marian kanssa, eilen Louis Vuittonin näyttelyä Grand Palaisissa sekä illalla chilin metsästystä.


Kyllä, siis chilin metsästys on täällä oma ohjelmanumeronsa. Avokadopastan kriittinen ainesosa punainen tuore chili ei ole Pariisin kaupoissa itsestäänselvyys. Lupasin tehdä eilen illalla ranskalaiselle ystävälleni Suomessa kuuluisaa avokadopastaa. Olin jo aiemmin huomannut, että suurehkon lähikauppani valikoimassa ei ole chiliä (ja jos myyjiltä kysyy chiliä, he lyövät käteen vihreitä kapeita paprikoita), joten lähdin muutaman korttelin päähän toiseen kauppaan. Tunnin ja kolmen kaupan jälkeen palasin lähikauppaani ostoksille ilman chiliä. Samalla reissulla huomasin, että myöskään tuore basilika ei ole hevi-osaston vakiovaruste. Persiljaa sentään löysin, tosin saunavihdan kokoisessa nipussa. Chiliä kuulemma myydään joissain pienissä kaupoissa 10. ja 18. kaupunginosassa, siispä täytyy joku päivä lähteä chilinmetsästys-excursiolle..

Muutenkin ruokakaupassa käynti on täällä aina oma seikkailunsa. Omasta mielestäni Suomen kaupoissa tavarat ovat hyvin loogisessa järjestyksessä ja valikoima on pienissäkin kaupoissa laaja. Käytin torstaina yli tunnin lähikauppani valtavalla jogurttihyllyllä etsiessäni korviketta maitorahkalle. Henkilökunnan ilmeistä päätellen näytin jogurttivarkaalta syynätessäni jokaisen paketin ravintoarvoja. Lopulta löysin jotain melkein Suomen maitorahkaa muistuttavaa jogurttia/rahkaa, joten ihmettelevät katseet olivat sen arvoisia.

Myös kuntosaliongelma on ratkaistu! Suuntasimme Marian kanssa valtavaan urheiluvälinekauppaan ja ostimme käsipainot, steppilaudat sekä kahvalliset kuminauhat. Tähän väliin voidaan todeta, että ruuhkametro ja steppilaudan kanssa matkustaminen on lyömätön yhdistelmä. Alakerran naapurilla on varmasti ollut viime aikoina ihmeteltävää, äänieristys kun on mitä on.


Ensi viikolla koittaakin jo pari mid term examia. Tuntuu, etteivät kurssit ole vielä edes kunnolla alkaneet ja nyt on jo puolivälin paikka. Täytyy ehkä siis tänään tai huomenna vähän silmäillä että mistä on kyse.. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti